23948sdkhjf

Fler reser kollektivt för miljön

Siffror från Naturvårdsverket visar att andelen som är beredda att resa med kollektivtrafiken för att bidra till en bättre miljö har ökat från 45 procent 2007 till 54 procent i år.
- Detta är glädjande och visar att vår branschgemensamma satsning för att fördubbla kollektivtrafiken ligger helt rätt i tiden, säger Charlotte Wäreborn Schultz, VD för Svensk Kollektivtrafik.
Naturvårdsverkets årliga undersökning som nyligen presenterades visar också att fler väljer att resa med tåg istället för flyg och att fler är beredda att köra bil i mindre utsträckning.
- Vi har inom de fyra branschorganisationerna Svensk Kollektivtrafik, Svenska Bussbranschens Riksförbund (BR), Branschföreningen Tågoperatörerna och Svenska Taxiförbundet tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) satt ett mål om att fördubbla kollektivtrafikresandet till år 2020. Beräkningar visar att en fördubbling av kollektivtrafikresandet skulle innebära en minskning av koldioxidutsläppen från persontrafiken med cirka 23 procent, säger Charlotte Wäreborn Schultz.
Handlingsprogrammet för en fördubblad kollektivtrafik presenterades för infrastrukturminister Åsa Torstensson under våren och branschen arbetar nu skarpt med att genomföra programmets olika delar. Bland annat ingår ett flertal pilotprojekt där man visar exempel på hur resandet med kollektivtrafiken kan öka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063