23948sdkhjf

Rekordvinst men molnen tornar upp sig

Det blev ett rejält vinstlyft för den nordiska researrangören Fritidsresegruppen under det senaste bokslutsåret. Men nu förbereder man sig för lågkonjunkturen.
Rörelsevinsten för Fritidsresegruppen steg med 24 procent till rekordhöga 621 miljoner kronor och omsättningen ökade till 9,6 miljarder kronor för det brutna räkenskapsåret, oktober 2007 till september 2008.
Omsättningsökningen var störst under vintern och drevs av framför allt ökad efterfrågan på Thailandsresor.
Marginalen är den starkaste i företagets historia samtidigt som vi har en tvåsiffrig tillväxt för andra året i rad, skriver bolagets vd Christian Clemens i bokslutsrapporten.
Omsättningen för bolagets svenska verksamheten ökade med 10 procent till 4,3 miljarder kronor och rörelsevinsten steg med 15 procent till 368 miljoner kronor.
Men finanskris och lågkonjunktur innebär att det nu börjar dyka upp mörka moln på charterhimlen varför Fritidsresor och de andra stora researrangörerna beslutat dra ner på sitt reseutbud med tio procent inför nästa sommar.
Fritidsresegruppen finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland och ingår sedan 2007 i världens största resekoncern, TUI Travel, som är ett nätverk av europeiska reseföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078