23948sdkhjf

Mp: Bussförarna inga busar

Klagomålen på bussförarna ökar hela tiden. Men det är inte bussförarnas utan majoritetspolitikernas fel, anser miljöpartiet som vill ha ett spärrlöst SL.
- Vi har förslagen som ger en busschaufför ett glatt humör, säger Yvonne Blombäck (mp) i SL:s styrelse inför styrelsemötet tisdag 2 december.

Miljöpartiet föreslår öppna spärrar, ökad turtäthet i busstrafiken, fler reserverade busskörfält och företräde för bussar i innerstaden. 1478 stockholmare hade synpunkter på bussförarna i oktober enligt senaste punktlighetsrapporten. Bussförarna har en orimlig arbetssituation tycker Yvonne Blombäck.

- Det är en arbetsmiljöfråga. Trängseln ökar i bussarna och på vägarna. Biljettsystemet är krångligt och förarna tvingas agera vakter och kontrollanter med fler konflikter som följd.

Miljöpartiet stödjer Kommunals förslag att bussförarna ska slippa kontrollera färdbevis. Istället vill Miljöpartiet införa öppna spärrlinjer. Dagens 1000 spärrvakter vill partiet omskola till servicepersonal och kontrollanter ute i trafiksystemet.

- Idag går utvecklingen åt fel håll. De borgerliga sätter upp dyra högre spärrar som hotar både tillgänglighet och säkerhet för resenärerna, säger Yvonne Blombäck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063