23948sdkhjf

Svevia statens vägbolag

När den operativa delen av myndigheten Vägvärket bolagiseras sker ett namnbyte – Vägverket Produktion blir Svevia med en omsättning på 7,5 miljarder kronor nästa år.
Vägverket Produktion är i dag en del av Vägverket men byter till årsskiftet namn till Svevia. Namnbytet är en del av förberedelserna med att ta steget från att vara en del av en myndighet till att bli ett fristående statligt bolag. Riksdagen tog beslutet 27 november och Svevia.

Svevia får en stark och landsomfattande verksamhet inom olika former av entreprenad, väggbyggen, drift och underhåll, med 2 400 anställda på totalt 130 platser i Sverige. Svevia räknar med vissa nyanställningar och inleder med en omsättning på cirka 7,5 miljarder under 2009.

- Jag ser det som en naturlig utveckling för vår affärsverksamhet som redan i praktiken arbetat i bolagsliknande form under de senaste nio åren. Vi är ett stabilt och lönsamt entreprenadföretag med Sverige som marknadsfokus. Bolagisering är ett starkt kvitto på våra medarbetares professionella arbete, säger Per-Olof Wedin, direktör Vägverket Produktion.

- Vi kommer att få en tydligare roll gentemot såväl våra kunder som konkurrenter. Hela branschen mår väl av starkare konkurrens.

Bolagiseringen har föregåtts av en statlig utredning under ledning av Christina Rogestam, särskild utredare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095