23948sdkhjf

Kollektivt turistsamarbete

Nästa år blir det premiär för unikt samarbete mellan kollektivtrafiken och Dalslands Turist AB. På ett miljövänligt sätt ska turisten hitta till sitt smultronställe i Dalsland med buss.
2009 blir första året som Dalslands Turist AB i samarbete med bland andra Västtrafik AB för att göra en turistkarta där både sevärdheter, turistattraktioner, boende, restauranger och Västtrafiks linjenät är med. Kommunikationsbyrån Informationsfabriken AB som bl.a. gör Västtrafiks tidtabeller har fått uppdraget att producera denna unika turistprodukt. Det ska bli lätt för den Västsvenska turisten att på det miljövänliga sättet med buss, ta sig till Dalsland. Och det oavsett årstid.

- Det ligger helt rätt i tiden framför allt med tanke på miljön. Kartan tydliggör enkelheten att ta sig hit på ett bekvämt sätt, säger Katarina Gip på Dalslands Turist AB

Kartan kommer att tryckas i 50 000 exemplar och distribueras via Västtrafiks distributionsnät och Dalslands Turist AB:s kanaler samt finnas på turistbyråer i Dalsland. Den kommer också att finnas som en nerladdningsbar pdf-version på Dalslands Turists egen hemsida: www.dalsland.nu

- När vi visar hur många busslinjer det faktiskt finns som trafikerar från Fyrbodal till Dalsland så hoppas vi att fler ska hoppa på bussen och komma hit. Dalsland är öppet året om och det kan vara en annorlunda helgutflykt med ett besök i Dalsland. Fast det ligger så nära så är Dalsland för många i Västsverige, en väl bevarad hemlighet. Dags att upptäcka den! säger Katarina Gip.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063