23948sdkhjf

Avgörandets stund för körkortsålder

Den 15 december presenterar Körkortsutredningen sitt förslag till regeringen. BR hoppas att utredningen ska föreslå att körkortsåldern sänks från 21 till 18 år. In i det sista driver BR och Anna Grönlund kampanj för detta, senast i SVT Rapport.
Svensk bussbransch erbjuder 2 500 nya jobb - per år. Det var budskapet när BRs förbundsdirektör Anna Grönlund lördagen den 6 december intervjuades i SVT Rapport. Det som behövs är att den svenska regeringen följer exemplet från vårt grannland Finland och sänker körkortsåldern för bussförare och möjliggör en väg in i yrket, sa Anna.
-Vi vet att många gymnasieskolor runt om i landet har färdiga program för att då starta bussförarutbildning och därmed kan vi erbjuda en gedigen utbildning för branschens och samhällets behov, berättade Anna Grönlund
Den svenska bussbranschen lider stor brist på förare och eftersom man i samarbete med branschens övriga aktörer och med regeringens goda minne bestämt sig för att fördubbla resandet med kollektivtrafiken till år 2020 behövs många fler förare. Bussen är stommen i svensk kollektivtrafik och varje buss behöver en förare.
Den 15 december presenterar den av regeringen tillsatta Körkortsutredningen sitt förslag. I deras direktiv finns att se över körkortsåldern för svenska bussförare. Den samlade svenska bussbranschen - bussföretag, fackförbund, arbetsgivarorganisationer, branschorgan och beställare - har varit eniga i sina uppmaningar till utredningen och landets politiker: Sänk körkortsålder för bussförare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079