23948sdkhjf

Bio på Odenplan

Onsdag 10 december visar Carl Johan Engberg dokumentärfilm på Odenplans tunnelbanestation – Resenärerna får se ”Nu river vi kyrkan”.
Konstutställningen öppnar klockan 17.00 på i SL:s konstmonter på Odenplans tunnelbanestation. Konstnären Carl Johan Engberg har gjort filmen ”Nu river vi kyrkan” som visar hur en av våra starkaste symboler för religion och makt monteras ned och om hur det känns att se den rivas.

Det var ett år sedan Maglarps Nya Kyrka i Skåne slutligen revs efter en trettioårig långdragen diskussion. Maglarps Nya Kyrka blev därigenom den första kyrkan i Sverige som monterades ner på grund av att man inte längre ansåg sig behöva den.

- Filmen är en berättelse om en symbol som alla har en åsikt om, även om de inte bryr sig, säger Carl Johan Engberg. Han dokumenterade bit för bit och resultatet har blivit en drygt åtta minuter lång film, som även kan ses som en reflexion kring vår tids historia.

Carl Johan Engberg utexaminerades våren 2008 från Valands Konsthögskola i Göteborg och har redan hunnit visa sina verk på flera svenska och internationella konstinstitutioner. I SL:s utställningsmonter vid Odenplan visas arbeten av nyligen utexaminerade studenter från Sveriges konst- och designhögskolor. SL vill på så sätt ge sina resenärer tillfälle att uppleva verk av den unga generationen konstnärer.

Utställningen ”Nu river vi kyrkan ” öppnar onsdagen den 10 december klockan 17. Konstnären Carl Johan Engberg kommer då att finnas vid montern. Resenärerna kommer sedan att kunna se hans verk fram till och med den 14 mars 2009.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11