23948sdkhjf

Rullstolsstopp på X 2

SJ stoppar rullstolsbokningen på X2000 inför julen, uppger DHR. Organisationen upprörs över den trista julklappen från järnvägsbolaget till alla rullstolsburna resenärer.
De personer som har nedsatt rörelseförmåga och använder rullstol ska inte tänka på att ta tåget för att fira jul med släkt och vänner, konstaterar DHR som konstaterar att SJ stängt bokningen på X2000 fram till jul eftersom man helt plötsligt har upptäckt att lyftarna har något konstruktionsfel som gör att man måste stänga resandet för personer som använder rullstol.

För de som redan har bokat biljett kommer SJ att sätta in alternativ som gör att man kommer från dörr till dörr. Men alla andra som inte har bokat biljett återstår att - med SJ gamla slogan istället göra den inre resan .

Att lyftar går sönder är inget konstigt. Märkligare är att SJ inte verkar ha minsta beredskap eller back-up när det händer. Man konstaterar på sin hemsida lakoniskt I samband med att felet åtgärdas kommer bokning av rullstolsplats att vara stängd.

- Att det finns cirka 100 000 personer i det här landet som använder rullstol verkar SJ inte ta på något större allvar, säger Maria Johansson, förbundsordförande i DHR.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063