23948sdkhjf

PayEx vidaresäljer CPT

Det gotländska kreditmarknadsföretaget PayEx har sålt CPT Nordic till norska FARA för 7,2 miljoner kronor. Förra veckan övertog PayEx konkursdrabbade CPT för 3,6 miljoner kronor.
Bland de bolag som tidigare lagt bud på CPT Nordic fanns inte bara PayEx - utan också FARA. Men det norska bolaget nobbade möjligheten att köpa CPT billigare av konkursförvaltaren för att en vecka senare köpa det för dubbla priset av PayEx.

FARA:s vd Øyvind Kirksæter säger i ett uttalande att köpet ligger i linje med företagets strategi om att Norden ska vara hemmamarknad och en stark bas för vidare expansion ut i Europa. Genom köpet får FARA överta CPT Nordics kunder samtidigt som FARA:s gamla kunder får tillgång till nya produkter från CPT.

Affären innebär att PayEx nu får rollen som hanterare av de kredittransaktioner som uppstår när kontantlösa biljettsystemen från FARA används. Möjligen ville FARA med sin affärskrumbukt knyta till sig PayEx som partner. Men hur avtalet mellan FARA och PayEx ser ut är hemligt.

Krister Fingal , vd för PayEx lovade de anställda att ingen skulle förlora jobben vare sig i Nässjö, Sundsvall eller Strängnäs. Nu förtydligar han sig: Det är verksamheten på Nässjökontoret som är tryggad, inte de enskilda medarbetarnas arbeten. Sundsvall och Strängnäs nämns inte alls längre.

FARA har sitt huvudkontor i Trondheim. Företaget utvecklar och säljer IT-tekologi för persontransportbranschen och har omkring 65 anställda i Norge, Danmark och Finland. Omsättningen var 62,6 miljoner norska kronor 2007.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078