23948sdkhjf

Skolbussbråk i Askersund

Länstrafikens sätt att upphandla skolskjuts i Askersund sågas av tre ratade bussentreprenörer. De anser att de förlorat sina kontrakt på fel grunder, rapporterar Nerikes Allehanda.
I dag är det Askersunds Buss, Ehns Busstrafik AB och MK Buss och Taxi som kör skolskjutsarna åt Askersunds kommun. I den nyligen genomförda upphandlingsprocessen för skolskjutsverksamheten från 2009 till 2014 gick uppdragen till fyra konkurrenter: Y-Taxi , Wiedermans Buss , Hallsbergs Buss och Åmmebergs Buss som i samtliga fall lagt bud på en lägre nivå än vad de tre klagande entreprenörerna gjort. Så långt verkar allt rätt och riktigt - men enligt de förfördelade entreprenörerna har värderingen av anbuden svajat betänkligt.

Enligt Askersunds Buss, Ehns Busstrafik AB samt MK Buss och Taxi är det inte möjligt att klara skolskjutsarna med de antal fordon och till de priser som de vinnande entreprenörerna erbjuder. De tre nämner ett knepigt område väster om Askersund och ner mot Tivedsskogarna där det finns 15 elever. Vinnande entreprenören tänker använda en minibuss som klarar åtta passagerare till det deluppdraget.

Ett annat exempel är två turer från Ekenäs respektive Åmmeberg till Askersund där nye entreprenören tänker hämta 23 elever på bägge platserna med en buss som får ta 18 passagerare enligt de tre ratade entreprenörerna.

- Vi är missnöjda med många saker, en är att kommunen lägger ut själva upphandlingen på Länstrafiken i Örebro i stället för att sköta det här själva. Dels kostar det pengar och dels är det här i kommunen som detaljkunskapen om området finns, säger Håkan Karlsson , Askersunds Buss, till rt-forum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079