23948sdkhjf

Curling till sjöss

Till årets vintersäsong dominerar curlingstenarna soldäcket på färjan Stena Saga när Stena Line presenterar första curlingbanan ombord på en färja.
Det har varit ett flertal världspremiärer ombord på Stena Saga, som går mellan Oslo och Frederikshavn, de senaste säsongerna. För två år sedan presenterade Stena Line världens första bowlingbana ombord, i fjol var det en skridskobana på soldäck som lockade lystna passagerare och till den här säsongen är det alltså curling som gäller. Två tio meter långa curlingbanor är monterade på Stena Sagas soldäck för att roa gästerna under hela säsongen.

Curlingintresserade gäster spelar med riktiga curlingstenar som är utrustade med en filtmatta undertill för ett bättre glid. För även om curlingbanan både ser ut som och har samma egenskaper som vanlig is är den i själva verket konstgjord och tillverkad av HDPE-plast. Det är således inte nödvändigt med köldgrader, istället är det passagerarnas intresse som avgör hur länge banan får vara kvar ombord.

- Våra gäster åker med oss för att ta del av nöjen, upplevelser och nya former av underhållning. Det är därför viktigt att hela tiden komma med nya aktiviteter som sticker ut och att spela curling på en färja är definitivt en sådan, säger Bo Brännerud , Ombordservicechef på Stena Saga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156