23948sdkhjf

SL trimmades i Arvidsjaur

Förra veckan tränade SL riktig vinter i lappländska Arvidsjaur. Allt för att trafikbolagets medarbetare ska stå pall när snön och kylan slår till mot huvudstaden.
Bitande kyla, snö och is. Problemen känns igen när vintern kommer till Stockholm. I sin strävan att vintern inte ska drabba trafiken drog SL förra veckan till Arvidsjaur för att öva inför vintersäsongen. Övningen avslutades i fredags.

Årligen arbetar SL hårt för att bekämpa snön, om den riskerar att påverka trafiken. Och förberedelserna tar ofta ett år. Kraftiga snöfall och låga temperaturer kan ställa till stora problem för trafiken. Men SL:s resenärer ska kunna ta sig till arbetet även under ordentliga vargavintrar.

Därför har SL sedan fyra år tillbaka en årlig vinterövning i Arvidsjaur. I år samlades över 50 personer från SL, SL:s trafikentreprenörer och Banverket för att skotta snö och bekämpa is.

SL förfogar i samarbete med banverket över en nybyggd anläggning några kilometer från Arvidsjaurs station. Här har man uppfört en cirka fyra hundra meter lång sträcka med kontaktledning på den vanligtvis oelektrifierade Inlandsbanan för att kunna testa effektiva metoder att ta bort is och snö från ledningarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079