23948sdkhjf

3 nya bussar i Skåne

Nio nya stadsbussar är på väg ut i Malmötrafiken och fler är på väg. Snart förstärks även flera regionala busslinjer i Skåne med fler gröna bussar.
Resandet med Malmös stadsbussar fortsätter att öka stort, och i takt med att trafiken utvecklas behövs fler fordon. I dagarna rullar de första av nio nya gröna ledbussar i trafik för att ge fler platser där de behövs bäst. Även på regionbussidan blir det förstärkningar, framförallt mellan Malmö och Lund.

Resandet i Malmö har under den senaste tiden ökat rejält och det är förstås glädjande för Skånetrafiken. I november månad ökade resandet med 5,5 procent jämfört med samma period 2007 och trenden under hela 2008 har pekat uppåt. Detta har i sin tur skapat trängsel på bussarna. Men nu är alltså nio splitter nya ledbussar redo att ge sig ut i trafiken. De nya gröna bussarna innebär att de inlånade röda och blå ”vikariebussarna” kommer att bli allt mer sällsynta i Malmötrafiken.

Fler nya fordon 2009
2007 skedde ett stort generationsskifte i Malmöbussarnas fordonspark. Då togs 111 nya bussar i bruk, medan 68 fordon renoverades. Med de nio nya bussarna finns idag 188 stadsbussar i Malmö – och nästa år kommer några till.

– Vi planerar för ytterligare utökningar av trafiken och har köpt in sex bussar till. Leveranstiden är ungefär ett år, så senhösten 2009 räknar vi med att ha dem i trafik, säger Håkan Kristiansson , trafikutvecklare på Skånetrafiken.

30 nya bussar i Skåne

Det är inte bara Malmös stadsbusstrafik som får fordonsförstärkningar. Under hösten och vintern sätts 30 nya bussar i trafik, 17 regionbussar och 13 stadsbussar. Sex av regionbussarna sätts in i trafiken mellan Malmö och Lund, de övriga på olika linjer där de behövs bäst runtom i Skåne. Utöver de nio nya stadsbussarna till Malmö kommer fyra till Helsingborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094