23948sdkhjf

Samarbete för bioenergi

Lunds Energikoncernen köper 25 procent av det lokala bioenergiföretaget Energigårdarna. Tillsammans ska parterna utveckla biodrivmedel baserat på lokalt producerade grödor.
Energigårdarna ägs av tio lantbruksföretagare i Eslövstrakten. För två år sedan investerade Energigårdarna i en rapsdieselanläggning i syfte att erbjuda transportföretag och kunder lokalt producerat drivmedel baserat på raps. Energigårdarna har ett närproducerat tema i alla sina produkter och lika viktigt är att drivmedlet också konsumeras nära. Det stora intresset från konsumenterna gör att verksamheten kan utvecklas och Energigårdarna vill nu dela ägarskapet med ett energibolag.
- Genom att ha ett energibolag som delägare får vi in den kompetens vi anser oss behöva komplettera med, säger Claes Ramel, VD för Energigårdarna. Lunds Energikoncernen agerar på den lokala marknaden och deras kompetens i kombination med värderingar stämmer väl överens med hur vi vill arbeta. Åkerier, bussföretag, entreprenadföretag och andra som konsumerar mycket fossila drivmedel får nu en större och starkare partner. Arbetet med att reducera utsläpp går därmed fortare
Som ett exempel kommer Energigårdarna under 2009 att investera i ett antal tankdepåer för RME som gör det möjligt för kunderna att tanka rapsdiesel på flera platser i Skåne. Bolaget tittar på att etablera tankdepåer i Trelleborg, Kristianstad/Åhus och Kävlinge i första skedet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078