23948sdkhjf

Mp: Alliansen gynnar stadsjeepar

Regeringen koncentrar infrastruktursatsningarna på att bygga vägar och lägger Banverkets planer för att bygga ut spårtrafiken på hyllan, säger Miljöpartiets trafikpolitiska talesperson Karin Svensson Smith.
- Regeringen har ingen politik för att bygga spårvagnslinjer i fler av Sveriges största städer och de har ingen avsiktsförklaring om att bygga höghastighetsspår. De föredrar stadsjeeparnas motsvarighet vad gäller infrastruktur; Förbifart Stockholm. Till skillnad från den rödgröna oppositionen satsar regeringen på förtidsamortera lån i stället för att frigöra medel till att bygga ut järnvägarna. I deras konjukturpaket fanns faktiskt inte en krona till att bygga nya spår, säger Karin Svensson Smith.

- Regeringen förstår inte att klimatinvesteringar måste göras under lågkonjunkturen, De förstår inte heller att fler människor och företagare i större utsträckning vill använda klimatvänliga transportslag och att det förutsätter ökade satsningar. Flera länder i Europa, bland annat Frankrike och Spanien, har de senaste åren gjort kraftfulla satsningar på spårvagnssystem i städerna samt satsningar på höghastighetståg. Sveriges moderatledda regering saknar utblick i Europa och visioner om hur vårt land ska få goda transportlösningar. Det är tråkigt att de inte förstår att offentliga medel ska användas för att motverka arbetslöshet och lågkonjunktur. Det är helt synd att de inte tycks ha tagit något intryck av den senaste Nobelpristagaren i ekonomi, säger Karin Svensson Smith.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079