23948sdkhjf

Höghastighetsbanor utreds

Regeringen har beslutat att utse Gunnar Malm för att utreda förutsättningarna för en utbyggnad av höghastighetsbanor för järnväg i Sverige.
- Regeringen tar med detta beslut nästa steg när det gäller höghastighetsbanor. Därför tillsätter vi Gunnar Malm som särskild utredare för att titta på var höghastighetsbanor i Sverige bör gå, vad det kostar och hur det ska betalas, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Gunnar Malm ska analysera om en eventuell utbyggnad av höghastighetsbanor kan bidra till att uppnå samhällsekonomiskt effektiva och hållbara transportlösningar för ett utvecklat transportsystem. I uppdraget ingår bland annat att utreda effekter, kostnader och finansiering av en eventuell utbyggnad och föreslå en översiktlig sträckning samt eventuell etappindelning. Gunnar Malm ska rapportera sitt uppdrag senast den 15 september 2009.

Gunnar Malm är idag vd för Arlandabanan Infrastructure AB. Han har omfattande företagsledningserfarenhet främst inom transport- och logistiksektorn bland annat som ekonomi- och finansdirektör på SJ och vd och koncernchef för ASG AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062