23948sdkhjf

Malmöbro byggs ut

Almedalsbron i Malmö byggs ut för att öka kapaciteten på Södra stambanan. Bygget startar 29 december och kommer att pågå till den 8 januari.
En förutsättning för att kunna utnyttja Södra stambanans fjärde spår mellan Malmö och Arlöv är att Almedalsbron förses med ytterligare ett brovalv. I dag finns bara plats för tre spår. Den 29 december påbörjas arbetet med att sätta ett fjärde brovalv på plats.

Sedan i maj 2008 pågår arbetet med att bygga ytterligare ett brovalv till Almedalsbron, järnvägsbron ungefär 250 meter från Hornsgatan i Malmö.
Under jul- och nyårshelgerna ska arbetet slutföras och bron lanseras, det vill säga skjutas in på plats. Brobygget beräknas att vara färdigt den 30 juni 2009, men det fjärde spåret kommer att tas i trafik först i samband med Citytunnelns öppnande i december 2010.

Från den 29 december fram till den 8 januari pågår arbetet dygnet runt.
När Citytunneln tas i trafik förlängs fyrspåret till att omfatta hela sträckan Arlöv - Malmö C, inklusive de fyra plattformsspår som leder mot Citytunneln. Först då kommer möjligheten till kapacitetsökning att kunna utnyttjas fullt ut, med ökad punktlighet och säkerhet som följd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063