23948sdkhjf

Direktbuss till Ideon

Till sommaren öppnar Skånetrafiken en ny direktlinje mellan Svågertorp och Norra Fäladalen vid Ideon utanför Lund. Bussen angör vare sig Malmö centrum eller Lund på vägen.
Bussresandet mellan Malmö och Lund har ökat med 50 procent de senaste sex åren. I dag pendlar 9 700 personer med buss mellan de bägge Skånestäderna – trots att det för genomsnittspendlaren tar dubbelt så lång tid med buss som med bil mellan hem och arbete.

Men nu kan det bli ändring på det, i vart fall för de pendlare som arbetar i Ideon i Lund och bor i sydvästra Malmö: Linje 170 får ny sträckning utanför stadskärnorna i Malmö och Lund. Bussen kör längs ett yttre stråk på vägen mellan Svågertorp vid Malmö Syds järnvägsstation till Ideon-området i Lund där också stadens universitet och tekniska högskola ligger.

Enligt Skånetrafiken kommer den nya busslinjen att kunna ta hand om kommunikationsbehoven för 40 000 boende – 30 000 arbetande och 12 000 studenter. Totalt är kapaciteten tänkt för 500 000 resenärer per år. Och Skånetrafiken tror att nya linje 170 blir en framgång, för nu kommer det att gå mycket snabbare mellan destinationerna vilket ger bilen en tuffare match än i dag. Hoppet är att ännu fler låter bilen vila i veckorna till förmån för bussen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11