23948sdkhjf

Kontantstopp i Västmanland

För att åstadkomma snabbare ombordstigning och ökad förarsäkerhet kör Västmanlands Lokaltrafik från och med årsskiftet kontantfritt i Västerås stads- och förortstrafik.
Det är som en följd av ett rånförsök på en av VL:s bussar i december förra året som företaget, på uppdrag av Arbetsmiljöverket, har upprättat en handlingsplan över hur och när kontantfrihet ska införas i kollektivtrafiken.

- Steg ett är att det från och med 1 januari 2009 är kontantfritt i Västerås stads- och förortstrafik, Steg två innebär att även bussarna som kör i övriga delar av länet blir kontantfria under hösten 2009, säger Maria Rydström på VL.

Det kontantlösa systemet innebär en stor förändring för resenärerna som nu måste hitta andra sätt att köpa sina biljetter på. VL har tagit fram ett flertal olika lösningar för att underlätta för sina kunder. Stor kraft läggs nu på att informera om de kort som finns att köpa, hur man gör för att beställa biljetter via SMS, var de nya biljettautomaterna finns utplacerade och var man som resenär kan hitta VL:s alla ombud – fullvärdiga och biljettombud.

Hos de fullvärdiga ombuden kan man köpa och ladda alla VL-kort och biljetter. Biljettombuden säljer endast värdekuponger. Dessa köps en och en eller i häften.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078