23948sdkhjf

Stena satsar på bilsemester

Stena Line breddar utbudet och lanserar Sveriges största bilsemesterprogram. Tanken är att locka fler att ta bilen via färja ut på Europasemestern.
I samarbete med dotterbolagen Scandlines och Sembo lanserar Stena Line det största bilsemesterutbudet någonsin. Enligt rederiet kommer bilsemester som semesterform att bli alltmer efterfrågad trots bensinpriser och miljödebatt.

I den senaste upplagan av reseundersökningen Stena Lines Resebarometer uppger sex av tio svenskar att de planerar en semester med bilen som transportmedel. Friheten att åka vart man vill, uppleva saker på vägen och möjligheten att packa med sig allt man behöver är några av de främsta anledningarna till att svenskarna ger sig ut på vägarna enligt undersökningen.

Inför sommaren 2009 har Stena Line i samarbete med Sembo och Scandlines lanserat konceptet ”Reseupplevelser med bil”. För Stena Line innebär det ett mångfaldigande av utbudet, från att ha marknadsfört resmål i närområdet till att marknadsföra destinationer över hela Europa.

- Det här är ett stort steg för Stena Line och innebär att vi erbjuder det bästa utbudet för alla som vill åka på semester med bil och färja. Vi märker av en stor efterfrågan på bilsemester just nu och vet av erfarenhet att resor med färja och bil ökar i lågkonjunktur. Det är ett fritt och bekvämt resesätt där man själv bestämmer både takt, budget och reslängd. Man kan packa hur mycket man vill och slipper krångel och väntan på flygplatserna, säger Claes Berglund, linjedirektör för Stena Lines färjelinje mellan Göteborg och Tyskland.

I en ny 150 sidor stor resekatalog presenteras cirka 1800 olika boenden på fler än 250 destinationer runt om i Europa, från pärlor i närområdet i Danmark, Tyskland och Polen till mer långväga bilsemesterresmål som den italienska Adriakusten, Kroatien och franska Rivieran.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078