23948sdkhjf

Trångt på Lund C

Måndag 12 januari startar ombyggnaden av Lund C på allvar. Då stängs plattformen till spår 2 och 3 av med risk för att förseningarna i tågtrafiken blir fler och längre.
Banverket, Skånetrafiken och Lunds kommun bygger om Lund C för att ge plats för fler resenärer och längre tåg. Samtidigt förbättras tillgängligheten. Under avstängningen går alla tåg från spår 1, 5, 6 och 7. Det kan då bli trångt på plattformarna. Resenärer uppmanas därför att vara ute i mycket god för att hinna ta reda på vilket spår tåget går ifrån – något intelligent informationssystem finns tyvärr inte i Lund.

– Tyvärr går det inte att göra ett så här stort arbete utan att det påverkar våra resenärer. Men vi gör vad vi kan för att minimera problemen, säger Stefan Rindestig , trafikutvecklare på Skånetrafiken.

Arbetet syftar till att göra plattformen bredare för att kunna ta emot fler resenärer. Den höjdanpassas samtidigt till de nya Pågatågen. Plattformen utrustas också med en ny trappa, hiss och rulltrappor i båda riktningar till gång- och cykelbron för att minska trängseln till och från plattformen. Samtidigt byggs nya plattformstak norr om gångbron samt fler och bättre vindskydd på plattformen.

Fakta
Ombyggnaden av Lund C har kommit till genom ett trepartsavtal som slöts i december 2007. Alla tre parterna betalar lika mycket av de 100 miljoner som ombyggnaden kostar. Ombyggnaden håller på till september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078