23948sdkhjf

Fler tåg i Bohuslän

Till helgen ökar tågtrafiken rejält mellan Göteborg och Uddevalla. Det blir både fler tåg, fler turer och enklare tidtabeller.
Mellan Göteborg och Uddevalla ökar det totala antalet turer från 19 till 32 varje dag. Dessutom för pendlarna till och från Stenungsund får ytterligare 12 tågturer att välja mellan.

- Detta är en rejäl satsning på de pendlande tågresenärerna till och från södra Bohuslän, säger Mårten Ignell , affärsområdeschef för Västtrafiks regiontrafik.

Förutom fler avgångar kommer avgångstiderna att bli mer regelbundna från Uddevalla och Göteborg. Detta för att resenärerna lättare ska komma ihåg tiderna och slippa att ständigt ha tidtabellen med sig.

Nya avgångar och enklare tidtabeller har varit möjligt tack vara den nya fjärrstyrningen på Södra Bohusbanan, där ett antal stationer kan styras från trafikledningscentralen i Göteborg. Fjärrstyrningen skapar bättre mötesmöjligheter för tågen och därmed en större flexibilitet vid eventuella trafikstörningar.

Dessutom har flera stationer, exempelvis Säve, Kode och Stora Höga, fått bättre plattformar med nya informationsskyltar och högtalare som gör det lättare för resenärerna att ta del av trafikinformation.

Västtrafik har fler och längre tåg än tidigare. Tvåvagnarstågen byts mot trevagnars av den bekväma tågtypen Regina på sträckan Göteborg-Uddevalla-Strömstad. Det innebär att tågens kapacitet ökar från 180 till 280 resenärer. Mellan Göteborg och Stenungsund körs mestadels Västtrafiks traditionella pendeltåg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063