23948sdkhjf

Mer kultur på Selma Lagerlöf

Kultursatsningen fortsätter på Quality Hotel Selma Lagerlöf. Under våren gästspelar Västanå teater.
Under 2008 genomfördes flera projekt på Quality Hotel Selma Lagerlöf inom ramarna för kultur och upplevelser med bra gensvar. Nu går satsningarna vidare. Denna gång är det en teatersatsning i samverkan med Västanå teater som är på gång. Lördagar i februari, mars och april spelas ”Kopparmanteln” på hotellet.
- Vi är verkligen glada över att kunna göra den här satsningen, säger Mattias Nord, VD på Quality Hotel Selma Lagerlöf. Teater och berättarkonst ligger helt i linje med vad vi vill stå för och har dessutom nära anknytning till det namn vi bär. Att dessutom få göra det i samverkan med Västanå Teater är otroligt inspirerande, eftersom de har lokal förankring till bygden, men samtidigt står för något som även på nationell basis är unikt och spännande.
Föreställningen handlar om Äventyraren Lemminkäinen, som lever ett vidlyftigt och farofyllt liv. Han festar, förför flickor och duellerar. Trots sin moders förmaningar beger han sig till det mörka trolldomstyngda Pohja, varglandet där alla möjliga faror väntar. Ensam och rustad till krig med sin faders flammande svärd vid sidan i ett okänt och farligt land.
- Föreställningen spelas i Yurtan, som är Västanå teaters mongoliska nomadtält, fortsätter Mattias Nord. Den erbjuder en härlig och annorlunda miljö, och ger en spännande intimitet till skådespelarna. Det kommer att bli en magisk upplevelse, en föreställning om rädsla och fåfänga. Om utanförskap, våld och brudrov. Om en moders besvärliga kamp med sin lättsinnige, ombytlige son. En saga om en hjälte eller en antihjälte. En saga med magi, svärdskamp och mytiska väsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078