23948sdkhjf

Satsning på utbilding gav pris

Ramkvillabuss, som numera ingår i People Travel Group, vann i kategorin Bussturism när Stora Trafiksäkerhetspriset delades ut på Transportforum i Linköping nyligen.
I motiveringen till Stora Trafiksäkerhetsprisets kategori Bussturism sägs bland annat att Ramkvillabuss arbetar kontinuerligt med utbildning av förare i områden som brand, räddning, halkkörning och bussteknik. Bolaget har bälten på samtliga platser i fordonen. Det finns automatisk brandsläckning i motorrum på nya fordon och vinterdäck runt om på samtliga fordon under vinterhalvåret. God framförhållning och planering av körning skapar ett bra tempo som även gagnar miljön. En god planering minskar också tomkörningen av bussar mellan sina depåer. Ramkvillabuss är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001.
- Vi blev glatt överraskade, säger Ramkvillabuss vd Allan Stålhand. Det är inspirerande att bli uppmärksammad för vårt säkerhetsarbete. När det handlar om utbildning, satsar vi inte bara på förare utan även på reseledare. Om ett par veckor ska vi köra en ny utbildning där vi tar hjälp av räddningstjänsten i Växjö som ska träna både förare och reseledare i utrymning och brandbekämpning. Jag har själv varit med på en övning med rökfylld buss och vet hur svårt det är att orientera sig när det blir bråttom så man behöver verkligen träna.
Allan Stålhand vet inte än hur man ska använda priset i sin marknadsföring. Men räkna med att utmärkelsen kommer att märkas i nästa års katalog.
Juryn i Stora Trafiksäkerhetspriset bestod av Anna Grönlund, Förbundsdirektör i Svenska Bussbranschens Riksförbund, Johan Lindström, vd i Sveriges Åkeriföretag, Thomas Winskog, Förbundsdirektör i Svenska Taxiförbundet, Charlotte Wäreborn Schultz, vd i Svensk Kollektivtrafik samt Anders Karlsson, chefredaktör för de fyra tidningar, RES- och TRAFIKFORUM, Transport iDag och Logistik iDag, som står bakom priset.
I kategorin Bussturism var, förutom Ramkvillbuss, Botkyrka Buss, Stockholm och Centrala Buss i Jämtland/Härjedalen, Östersund, nominerade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078