23948sdkhjf

Fler avgångar på Kustbanan

Trafiken på Kust till Kustbanan utökas med fler direkttåg från Kalmar till både Köpenhamn och Göteborg. Det förbättraf möjligheterna för arbets- och skolpendling.
Nu har tågtrafiken utökats ytterligare på Kust till Kustbanan, sträckan Kalmar-Nybro-Emmaboda-Alvesta-Göteborg, inklusive Öresundstågen mot Köpenhamn. Mellan kl 05.00 och kl 21.00 blir det i stort sett ett tåg i timmen mot Kalmar – Alvesta och omvänt. Möjligheterna till arbets-, skol- och fritidsresor har aldrig varit så gynnsamma som nu.

- Den tätare tågtrafiken ger en ökad tillgänglighet till Kalmar län, vilket är en förutsättning för en fortsatt positiv regional utveckling. Ett tåg i timmen till antingen Göteborg eller Köpenhamn gör det möjligt för fler att arbets- och skolpendla, att nå fler anslutande tågförbindelser i Alvesta samt hitta fler bra anslutningar till flygavgångarna-/ankomsterna på Kastrup flygplats. Tåget och det kollektiva resandet stärker sina positioner, säger Karl-Johan Bodell , vd Kalmar Läns Trafik AB.

- SJ är fortsatt ansvariga för trafiken på sträckan Kalmar-Alvesta-Göteborg och vi ser fram emot den samverkan om Öresundstågen på sträckan Kalmar-Alvesta som vi nu har tecknat avtal om med KLT och Länstrafiken Kronoberg, säger Magnus Andersson , Regionsansvarig för SJ Avtalstrafik.

Totalt kommer 16 tåg avgå Kalmar C på vardagar. Fem av dessa blir direkttåg med loktåg till Göteborg. Det blir alltså inga byten längre i Emmaboda för resenärer till/från Nybro och Emmaboda. Loktåget gör det också möjligt att utöka antalet sittplatser vid behov, genom att växla in fler sittvagnar.

Övriga 11 förbindelserna från Kalmar utgörs av Öresundståg. Nio av dessa fortsätter efter Alvesta till Malmö-Kastrup-Köpenhamn. På dessa Öresundståg blir det personalbyte i Alvesta. SJ-personal kliver av och DSBFirst kliver på och kör vidare, då de har uppdraget att köra tågen sträckan Alvesta-Köpenhamn-Helsingör. Resenärer mellan Kalmar län - Skåne/Köpenhamn kan dock lugnt sitta kvar på sina platser i tåget. Det är bara tågpersonal som byter denna gång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078