23948sdkhjf

Järnvägsutbildning i höst

Banverket och Göteborgs Praktiska Gymnasium startar ännu en gymnasial järnvägsutbildning, denna gång i Göteborg med start hösten 2009.
100 000 ingenjörer går i pension fram till 2015. För järnvägsbranschen innebär det ett rekryteringsbehov av 1 500 nya medarbetare per år. Genom ett samarbete mellan Banverket och Göteborgs Praktiska Gymnasium skapas nu nya möjligheter för ungdomar att utbilda sig till ett jobb inom järnvägssektorn.

De två första järnvägstekniska utbildningarna inom gymnasieskolan startade hösten 2008. Nu har turen kommit till Göteborg. Hösten 2009 startar Göteborgs Praktiska Gymnasium och Banverket tillsammans en Järnvägsutbildning, med inriktning mot bantekniker samt el- och signaltekniker. Målsättningen är att få en kontinuerlig tillgång av kompetenta medarbetare samt att få en sänkt medelålder inom branschen. För teknikintresserade elever är detta en bra studieväg till ett spännande framtidsjobb inom järnvägsbranschen med chans till jobb direkt efter avslutad utbildning.

Idag sker de flesta utbildningar företagsinternt, vilket innebär stora kostnader för det enskilda företaget. Genom att etablera järnvägstekniska utbildningar inom gymnasieskolan hoppas Banverket möjliggöra nyetableringar av entreprenörer inom järnvägssektorn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094