23948sdkhjf

Bombardier i stor DB-affär

Bombardier och Deutsche Bahn ingår ett ramavtal värt upp 16,2 miljarder kronor. Stora tåginvesteringar ska öka Deutsche Bahns förmåga att konkurrera om beställningar i lokaltrafiken.
Bombardier Transportation och Deutsche Bahn har tecknat ett ramavtal som omfattar 800 dubbeldäckade tåg. Avtalet är värt upp till 1,5 miljarder euro eller 16,2 miljarder kronor. Med den nya generationens fordon ska Deutsche Bahn konkurrera om anbud på den lokala järnvägstransportmarknaden 2009. Drivsystemen till dubbeldäckarna utvecklas och tillverkas av Bombardier Transportation i Västerås.

- Vi är givetvis mycket glada över detta avtal då det bekräftar vår ledande ställning som leverantör av drivsystem till tåg. Vi växer med 10-20 procent per år och Deutsche Bahn-projektet ger ett välkommet bidrag till denna starka utveckling. Ordern bidrar till fabriksbeläggningen och projektet innebär cirka 40 manår konstruktion och utveckling som kommer att utföras de närmaste 1-2 åren, säger Tomas Andersson , platschef, Bombardier i Västerås.

- I de regionala upphandlingarna kommer vi kunna övertyga med våra produkter och kvalitet. Just på grund av de negativa tendenserna i den globala ekonomiska tillväxten är det viktigt att vi ha mod att investera för framtiden. Effektiva transportsystem med hög kapacitet kräver en högkvalitativ fordonspark med energisnåla tåg. Det kommer vi att få nu, säger Deutsche Bahns vd Hartmut Mehdorn .

Deutsche Bahn Regio har för närvarande fler än 2 000 dubbeldäckare i sin flotta. Standardutrustningen omfattar bland annat eluttag vid sittplatserna, ergonomiska säten och kundinformationssystem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063