23948sdkhjf

8 av 1 är nöjda med kollektivtrafiken

Kollektivtrafikbarometern visar att de som reser med kollektivtrafiken är mycket nöjda med sin senaste resa. Hela 81 procent av resenärerna ger betyg 4 och 5 på en femgradig skala.
Undersökningen har genomförts av branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik under 2008 och baseras på drygt 40 000 intervjuer med både allmänhet och resenärer. Månadsvis har ett statistiskt urval av svenska folket mellan 15-75 år intervjuats per telefon.
- Under maj månad ställde vi en fråga om nöjdhet till de som reser minst en gång i månaden, säger Charlotte Wäreborn Schultz, vd för Svensk Kollektivtrafik. Det visade sig att det finns ett stort gap mellan den allmänna bilden av kollektivtrafiken, jämfört betyget för senaste resan. Endast 65 procent av dessa var nöjda totalt sett. Däremot var hela 81 procent nöjda med senaste resan. Det betyder att trafiken enligt kunderna fungerar bra och att vi i branschen behöver arbeta med att stärka vår popularitet.
2008 års Kollektivtrafikbarometer visar att 60 procent av allmänheten är nöjda med stadstrafiken och 55 procent av allmänheten är nöjda med den regionala kollektivtrafiken.
Bland kvalitetsfrågorna får frågan om miljövänlighet högst betyg, 82 procent av de tillfrågade instämmer i att det är miljövänligt att resa med kollektivtrafiken. På andra plats betygsmässigt kommer information om avgångstider där 75 procent är nöjda och på tredje plats personalens uppträdande där 70 procent är nöjda.
- Kollektivtrafikbarometern visar att det finns en stor klyfta mellan folket och politikerna när det gäller kollektivtrafiken, fortsätter Charlotte Wäreborn Schultz. I stort sett alla svenskar - 96 procent - anser att satsningar på kollektivtrafiken är bra för samhället. Men bara 77 procent av svenska folket tror att politikerna tycker det är lika viktigt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094