23948sdkhjf

Synlig idé nominerad

Göteborgsföretaget Amparo Solutions trafiksäkerhetssystem SeeMee har nominerat av Arvidsjaurs kommun till Guldtriangeln, NTF:s stora trafiksäkerhetspris.
Systemet SeeMe är till för barn och andra oskyddade trafikanter och är utformat för att kunna användas på skolskjutshållplatser och övergångsställen. Det högteknologiska systemet varnar bilister om att det finns barn i närheten genom blinkande varningslampor som aktiveras när barnen är i närheten av hållplatsen eller övergångsstället.

SeeMe-systemet var något som passade Arvidsjaurs kommun perfekt, då många barn åker skolbuss varje dag men blir upphämtade vid vägar där hastigheten är hög, 90-110 km/timme. Väderförhållandena i Arvidsjaur vintertid innebär också mycket snörök och halka vilket försämrar sikten för bilförarna avsevärt. Med blinkande lampor vid skolskjutshållplatserna uppmärksammas bilisterna i god tid på att ett barn står vid vägrenen.

- Vi är mycket stolta över att vårt SeeMee-system blivit nominerat till Guldtriangeln och väldigt glada över att systemet levt upp till förväntningarna så till den grad att systemet blivit nominerat. Trafiksäkerhet för barn är något som ligger oss varmt om hjärtat och systemet räddar liv och förhindrar allvarliga olyckor, säger Henrik Linell , vd för Amparo Solutions.

Vinnaren utses i april i samband med NTF:s ( Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) kongress. Bakom utmärkelsen står NTF, Rikspolisstyrelsen, Sveriges kommuner och landsting samt Vägverket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36