23948sdkhjf

Polsk buss till Sverige

ALAB Bussar i Vänersborg blir återförsäljare i Sverige för den polska busstillverkaren Solbus. Ytterligare ett polskt återförsäljaruppdrag är på gång till sommaren.
Solbus tillverkar stadsbussar för kollektivtrafiken som ALAB tänker sälja på den svenska marknaden. Det innebär också att Vänersborgsbolaget kommer in mer på kollektivtrafikmarknaden, en marknad som spås en god framtid trots lågkonjunkturen. Med Solbus kommer ännu en polsk stadstrafikbuss till den svenska marknaden – förra året introducerades Solaris.

Enligt ALAB kan Solbus med sin lägre vikt erbjuda lägre bränsleförbrukning än jämförbara bussar vilket i så fall skulle vara en konkurrensfördel. Exakt när lanseringen i Sverige sker är ännu inte bestämt.

Solbus fabrik i Solec Kujawski vid floden Wisla mitt i norra Polen, tillverkar omkring 100 bussar per år och är relativt nystartat men växer snabbt. Det är ett familjeföretag där grundarna tidigare har bakgrund som service- och reparationsverkstad för bussar.

Den andra polska busstillverkaren som ALAB ska bli återförsäljare av är Automet som framför allt tillverkar turist- och specialbussar. Mer om detaljerna i det avtalet kommer ALAB att lämna senare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078