23948sdkhjf

Inget fritt fall längre

- Raset i konjunkturen har, åtminstone tillfälligt, avstannat, konstaterar DNs krönikör Johan Schück. Inköpsindex är det högsta på tre månader. 
Fortfarande går det utför med sysselsättningen, konstaterar Johan Schück, men säger att en liten ljusning kan anas när det gäller orderingång och produktion, där minskningen nu går i långsammare takt. Trenden är liknande i övriga euroområdet, bortsett från Tyskland, som fortsätter gå nedåt, liksom Danmark. I Sverige kan läget också¨ytterligare försvagas, påpekar Dagens Nyheters krönikör, med hänvisning till en företagsenkät som Riksbanken gjort. Där räknar två av tre företag att konjunkturen ser ännu sämre ut om ett halvår, vilket fått företagen att skära ner på sina investeringar i takt med försämrade kreditvillkor.
Viktor Munkhammar i Dagens Industri är också försiktig när han kommenterar det senaste inköpschefsindexet. Men han konstaterar att signalen är en av flera positiva på senare tid. Det hastiga konjunkturfallet verkar att ha bromsat upp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125