23948sdkhjf

Häv sekretessen kräver Veolia

Veolia Transport, som förlorade upphandlingen om Stockholms tunnelbana till MTR, vill att SL häver sekretessen så de kan studera det vinnande alternativet.
Veolia Transport förlorade tunnelbaneupphandlingen till Hongkongbaserade MTR. Eftersom Storstockholms lokaltrafik, SL, har hemligstämplat det vinnande anbudet i sin helhet, går nu Veolia vidare till Kammarätten för att få sekretessen hävd. SL förhindrar samtliga anbudsgivare från insyn i beslutsprocessen menar Veolia och de vill också veta varför MTR tilldelats så höga kvalitetspoäng.
– Det är inte rimligt att ett offentligt bolag som SL helt och hållet undanhåller väsentliga fakta i en affär i mångmiljardklassen, säger Erika Vester, chefsjurist på Veolia Transport Sverige AB.
Enligt utvärderingen kommer det vinnande anbudet att kosta skattebetalarna i Stockholm 2,5 miljarder kronor mer under avtalsperioden än om SLs styrelse valt Veolia Transport.
- En process som denna måste vara mer transparent, för att medborgarna ska kunna vara säkra på att allt går rätt till, säger Erika Vester.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078