23948sdkhjf

IAF sågar Katrineholmspendling

Katrineholms kommun bjuder in SJ och, IAF till möte om tågpendling i slutet av februari. IAF:arna är besvikna på pendlingsmöjligheterna till Katrineholm.
IAF lokaliserades till Katrineholm när myndigheten inrättades. Trots det är många av de anställda tågpendlare från bland annat Stockholm och de upplever en del problem i sitt resande. Dålig överensstämmelse mellan arbetstider och tågtider, färre förbindelser i sommartidtabellen och det faktum att man inte får resa med pendlarkort på X2000 är kritik som IAF, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, tidigare i brev framfört till SJ.

Beslutet att inrätta myndigheten i just Katrineholm skedde av sysselsättningsskäl. Men som så många gånger tidigare hittade man allt för få kvalificerade sökanden på förläggningsorten, det blev rutinerade tjänstemän från framför allt Stockholm som fick de sökta tjänsterna. Och då upptäcktes bristerna med möjligheterna att pendla mellan Stockholm och Katrineholm.

– Genom att inbjuda SJ och IAF till ett gemensamt möte hoppas vi från kommunens sida kunna bidra till att underlätta dialogen mellan SJ och IAF, säger Mats Hedberg , ortsutvecklingsstrateg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063