23948sdkhjf

Deutsche Bahn utökar busstrafik i Danmark

DB Bahn Stadtverkehr har tillsammans med sitt danska dotterbolag Pan Bus vunnit upphandlingen om stadstrafiken i Esbjerg, Danmark.
Från och med sommaren 2009 kommer Pan Bus A/S att utföra stadstrafik med 30 bussar i Esbjerg, som är Danmarks femte största stad. Kontraktet har en avtalstid på åtta år. Dessutom har Pan Bus vunnit busstrafiken mellan Sönderborg och Kruså, en trafik som omfattar fyra bussar.

-Som vinnare i den här upphandlingen fortsätter Pan Bus konsekvent med sin succé, säger Hermann Graf von der Schulenburg , styrelseordförande i DB Stadtverkehr GmbH.

Pan Bus A/S med säte i Viborg, Danmark, är ett av de äldsta bussbolagen som bedriver stadstrafik i Danmark. Med 220 medarbetare och 85 bussar driver bolaget lokal och regional trafik i Viborg och Silkeborg samt runt Limfjorden. Pan Bus A/S ägs sedan 2007 av DB Bahn Stadtverkehr. DB Bahn Stadtverkehr omfattar Deutsche Bahns verksamhet när det gäller regional busstrafik och storstadstrafik. Verksamheten omfattar ett nätverk av 22 bussbolag, S-tågen i Berlin och Hamburg samt ägarandelar i mer än 70 trafikföretag och bolag i Tyskland.

Bolaget är med cirka 12 200 medarbetare och 3,4 passagerare per dag Tysklands största lokaltrafikföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079