23948sdkhjf

Rejäl omsättningsökning för Botkyrka Buss

Botkyrka Buss redovisar en omsättning för 2008 på cirka 37 miljoner kronor, vilket är en ökning med 9 miljoner kronor jämfört med 2007 och en fördubbling jämfört med 2006, då bolaget omsatte 18 miljoner kronor.
-Vi har under de senaste åren knutit till oss ett antal nya uppdrag som avser närtrafik med buss, säger vd Dennis Widmark, som tillhör ägarfamiljen i Botkyrka Buss till rt-forum.com/Trafikforum. Då det gäller beställningstrafik så är det en kraftigt ökande efterfrågan på våra tjänster trots den lågkonjunktur vi är inne i. Vi satsar på att höja kvaliteten inom alla led i vårt företag och det ger god respons hos våra kunder, säger Dennis.
Botkyrka Buss har i dag 22 fordon och 35 medarbetare.
Botkyrka Buss startades 1958 av Sture Söderström som ett litet taxi åkeri i Tumba.
Taxibolaget utvecklades senare till Botkyrka Taxi, där startade Botkyrka Buss som blev ett dotterbolag för 28 år sedan. Då med bara en enda buss. Utvecklingen tog ordentlig fart under Bernhard Söderströms ledning som idag omfattar ägandet av koncernen Fågelviksgruppen där bland annat Taxi Kurir ingår. I dag ägs Botkyrka Buss av Bernhards fru Anne-Marie Söderström och drivs av dottern Maria och hennes man Dennis Widmark.
I Botkyrka Buss ingår i dag också resebyrån Sportis Tours och Busskurir.
Botkyrka Buss arbetar aktivt med trafiksäkerhetshöjande åtgärder. Bolaget var en av de tre nominerade i slutomgången av Stora Trafiksäkerhetspriset 2009 i kategorin Bussturism som delades ut av Trafikforum och Resforum i samband med Transportforum i Linköping i början av januari i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062