23948sdkhjf

örebrotaxi får alkolås

Örebro Läns Taxi satsar på miljöbilar och alkolås. Alla 100 bilar som kör under Örebro Taxis flagg omfattas av förändringen som ska vara genomförd inom två år.
Örebro Läns Taxi storsatsar på miljö och säkerhet. Därför kommer alla bilar att drivas av förnyelsebara drivmedel senast 1 januari 2011 – framför allt handlar det om biogas och etanol, men redan nu har två gasbilar beställts. Samtliga personbilar och bussar i Örebro län som Örebro Taxi förfogar över kommer att förses med Foxguard alkolås. Leveranserna inleds 1 juli i år och monteras av Stig Blomkvist Motorsport i Örebro.

Så fort något av Örebro Taxis åkerier ska byta bil kommer ledningen för taxibolaget att förorda byte till gasbilar. Enligt Stefan Pettersson, vd för Örebro Läns Taxi, är det gasbilar som är det bästa valet både för miljön och för plånboken. De enstaka gasbilar som rullar i länet i dag är tillverkade av Volvo, Saab och Ford.

Med den utbytningstakt som beräknats av Örebro Taxi kommer andelen miljöbilar att nå omkring 40 procent under hösten 2009. Om det lyckas och takten håller i sig kan Örebro Taxi nå 75 procent miljöbilar till halvårsskiftet 2009, enligt Stefan Pettersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14