23948sdkhjf

Miljoner till Swedish Lapland

Den regionala turistorganisationen Swedish Lapland Tourism har fått 8,4 miljoner kronor ur EUs regionala utvecklingsfond för åren 2009 och 2010 för ett projekt som handlar om att marknadsföra turismen i regionen Swedish Lapland till utländska och svenska gäster.

Projektet medfinansieras av Länsstyrelsen i Norrbotten, Norrbottens Läns Landsting och Skellefteå kommun med motsvarande belopp. Projektet omfattar tre olika delar: marknadsföring, informationsbearbetning samt lobbying.
I det regionala tillväxtprogrammet för länet är upplevelsenäringen (inklusive turism) ett prioriterat område och det långsiktiga målet är att öka tillväxten och lönsamheten i näringen.
- Vi i turistnäringen i regionen är mycket glada över att få ta del av EU-medel i syfte att stärka upp näringen i regionen för att kunna öka antalet turister som kan få ta del av våra fantastiska upplevelser, säger Jan-Erik Jaensson, Vd Swedish Lapland. Intresset för Swedish Lapland har ökat markant under årets första månader då exempelvis flera nya turoperatörer från England har besökt oss för att kunna sälja vårt upplevelseutbud till engelsmännen, vilket är glädjande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064