23948sdkhjf

Mat på bussen!

Tågen har sin bistro – men Enyoj förser en del av Sveriges bussar med bussiga matpåsar. Får kunden skaffning på resan blir det returresa också är tanken.
Enyoj drivs som enskild firma av Kjell Solander i Valbo utanför Gävle. Men han är inte ensam utan arbetar tillsammans med ett nätverk om 350 leverantörer, därför kan han leverera vad som helst till vilken som helst över hela Sverige.

På TUR 2009 visade han sitt koncept och hoppas nu på att fler av landets bussbolag ska nappa på idén att locka med till exempel en matpåse. Som det är i dag är det 15 av de största bussbolagen som använder hans cateringtjänst, det borde vara många fler, tycker han.

– Det kan bli ett riktigt lyft för bussarna att ha en matpåse som överraskning. Nu i lågkonjunkturen har bussen chans att vinna terräng och här kan de erbjuda i princip samma service som tåg med servering har. Gissa om den bussägare som överraskar med mat får tillbaka sina kunder, säger Kjell Solander , ägare av Enyoj.

Sedan drygt ett år driver han sitt cateringföretag. Dessförinnan arbetade han på Fazer Amica med i princip samma sak; att förse bussar och andra med lämplig förtäring.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063