23948sdkhjf

Vägstrul i Mälardalen

Många mindre vägar i Mellansverige är så försvagade att tjällossningen kommer att knäcka dem. Dessa vägar kan bli tillfälligt stängda under våren, enligt Vägverket. 
Den efterlängtade våren har gjort ett tillfälligt uppehåll i södra Sverige. Men likväl ställer årstiden redan till med problem på framförallt de mindre vägarna i Mellansverige. Detta medför att Vägverket kan besluta om att tillfälligt stänga av vägar eller införa begränsningar för den tunga trafiken. Under tjällossningsperioden kommer vissa mindre och medelstora vägar i Örebros, Västmanlands, Södermanlands och Uppsala län försvagas i sådan omfattning att det uppstår risk för skador.

– Uppskattningsvis berörs cirka 100-150 mil av regionens vägar, säger Einar Schuch vägdirektör på Vägverket Region Mälardalen.

Skolskjutsar, bussar i linjetrafik, fordon för sophämtning samt transport av livsmedel och slaktdjur kan köra som vanligt. Det gäller även fordon för nödvändiga fodertransporter med högsta axel/boggitryck av 8/12 ton. Övriga tunga fordon kan, i begränsad omfattning, få dispens att köra efter kontakt med Vägverkets driftentreprenör.

– Vi vill uppmana all tung trafik som färdas på små och medelstora vägar i länen att kontrollera status på vägen före färd, säger Einar Schuch.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078