23948sdkhjf

Tolerans för Lundastök

Det är stök och bök på Lund C för att ge plats för längre tåg och fler resenärer. Kanske är det därför som flertalet resenärer inte störs av stöket, enligt Skånetrafiken.
I en nyligen gjord undersökning säger åtta av tio resenärer att de är mycket positiva eller ganska positiva till ombyggnaden som just nu genomförs på Lund C. Över hälften av de tillfrågade resenärerna störs ej heller av själva ombyggnaden.

– Vi är mycket nöjda med det positiva resultatet. Trots att ombyggnaden påverkar resenärernas vardag så är de allra flesta positiva. Resenärerna vet helt enkelt att det kommer att bli så mycket bättre när ombyggnaden är klar, säger Jan Källqvist , projektledare på Banverket.

Lund C genomgår under våren en rad förändringar för att i framtiden kunna ge plats för fler resenärer och längre tåg. Ombyggnaden av Lund C innebär bland annat bredare plattformar, fler och bättre vindskydd, nya plattformstak och hiss och rulltrappor till alla plattformar. Ombyggnaden startade i december 2008 och ska vara klar i september 2009.

Undersökningen som utförts av Trivector Information genomfördes en vanlig vardag i februari. Man valde att fråga resenärerna under den tid då det är många pendlare i farten eftersom det är de trogna resenärernas åsikter som är mest intressanta i sammanhanget. 229 resenärer deltog i undersökningen.

Här några av enkätsvaren:
* 71 % säger att de kände till ombyggnaden redan innan de gjorde sin första resa under ombyggnadsperioden
* 72 % vet varför Lund C byggs om
* 81 % är ganska eller mycket positiva till ombyggnaden
* 57 % uppger att de inte har blivit påverkade av ombyggnaden

– En bidragande orsak till det positiva resultat är nog att man som resenär verkligen kan följa ombyggnaden på nära håll och märker att det händer saker hela tiden, säger Ulrika Mebius på Skånetrafiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063