23948sdkhjf

Inga pengar till järnvägen

Järnvägen kommer inte att byggas ut, det beskedet gav Åsa Torstensson i en radiointervju. Beskedet chockar Miljöpartiet som tvärt om vill satsa mer på tågtrafik.
– Ministerns uttalande är ett oförskämt besked till alla pendlare som undviker klimatförstörande biltransporter och försöker tillgodose sina resbehov utan att spä på växthuseffekten. I storstadsområdena är spåren så fulla att det blir massor av trassel och förseningar som drabbar resenärerna, säger Karin Svensson Smith, Miljöpartiets riksdagsledamot i trafikutskottet.

Åsa Torstensson vill inte bygga ut järnvägen eftersom det finns tomma godsvagnar på spåren. Hon lyfter inte fram någon järnvägsinvestering över huvud taget utan hänvisar till att det går att packa godstågen bättre. Karin Svensson Smith:

– Ska ministerns uttalande tolkas som att tågresenärer ska fylla de godsvagnar för stål som går tomma tillbaka? Eller ska vi åka med de timmertåg som har plats över?

Miljöpartiet kräver att regeringen följer den eniga klimatberedningens förslag på att bygga ut järnvägskapaciteten med 50 procent till 2020 så att alla som vill åka tåg får plats, kommer någorlunda snabbt fram och kan lita på att tåget kommer i tid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.234