23948sdkhjf

Reseauktion gav 63 kronor

Under TUR-mässan arrangerade Stena Line tillsammans med Scandlines och Sembo en reseauktion. Den lyckade aktiviteten inbringade 63 400 kronor och hela beloppet går oavkortat till Sjöräddningssällskapet.
- Vår verksamhet är beroende av den här typen av gåvor så vi är väldigt tacksamma. Hela summan ska gå till att utbilda fler frivilliga sjöräddare så att vi kan rädda ännu fler liv, säger Rolf Westerström, vd på Sjöräddningssällskapet.
Kryssningar, semesterboende vid Medelhavet, bilsemestrar, teknikpaket från MediaMarkt och lånebilar från Bilia var några av de utrop som under två dagar lockade stora skaror till Stena Lines, Sembos och Scandlines monter på årets TUR-mässa. När den sista resan hade klubbats summerades intäkterna till 63 400 kronor och hela behållningen skänks alltså till Sjöräddningssällskapet.
För Sjöräddningssällskapet är det en välkommen gåva. Sjöräddningssällskapet utför cirka 70 procent av all sjöräddning i Sverige med hjälp av 1700 frivilliga eldsjälar och 160 räddningsbåtar längs kusten och i de största insjöarna. Som en ideell organisation är Sjöräddningssällskapet helt beroende av medlemsavgifter, gåvor och donationer för att driva sin bokstavligt talat livsviktiga verksamhet.
- Förr bestod våra frivilliga sjöräddare till största delen av fiskare och sjömän som kunde allt om livet på sjön. Så är det inte längre. Nu har vi brandmän, tandhygienister, fastighetsmäklare, sjuksköterskor, ja i princip alla yrken representerade, och det ställer högre krav på våra utbildningsinsatser. Den här gåvan räcker till hela grundutbildningen för åtta helt nya frivilliga sjöräddare, det är två båtbesättningar! säger Rolf Westerström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078