23948sdkhjf

ISO-certifikat till Swebus

Nu har Swebus lyckats få sitt kvalitets- och miljöarbete certifierat enligt ISO på huvudkontoret i Solna och trafikområde Kallhäll väster om Stockholm.
Swebus har nu fått sina första ISO-certifikat för kvalitet och miljö för huvudkontoret i Solna och trafikområde Kallhäll väster om Stockholm med omkring 100 bussar och 300 medarbetare.

- Certifieringen innebär att vi fått en kvittens på kvaliteten i det omfattande miljö- och kvalitetsarbete som vi redan bedriver inom Swebus. Arbetet har gått mycket smidigt tack vare att Swebus redan arbetar processorienterat och att miljö- och kvalitetsarbetet är en integrerad del av koncernens verksamhetsstyrning. Vi ser certifieringen som en bas för att ytterligare stärka vårt arbete med ständiga förbättringar, säger Jan Bosaeus , vd på Swebus.

Enligt Jan Bosaeus har systerbolagen i Norge och Finland redan fått sina kvalitets- och miljöcertifikat. Nu är målet att kunna få hela verksamheten i Storstockholm certifierad för kvalitet och miljö på litet drygt ett år, till mitten av 2010. Därefter ska bussbolaget successivt utvidga certifieringen till all verksamhet i Sverige.

- Miljöarbetet i Kallhäll har bedrivits intensivt från trafikstarten i augusti 2006 och har utvecklats under hela perioden. Det är glädjande att se ett så bra resultat tack vare entusiastiska och miljömedvetna medarbetare, säger Jens Råsten , trafikchef för Swebus i Kallhäll.

Vilken certifiering har då Swebus fått? Jo, de aktuella ISO-certifikaten som möter de senaste kraven inom kvalitet har beteckningen ISO 9001:2008. På miljösidan har certifikatet beteckningen ISO 14001:2004.

FAKTA/ISO-certifiering
En ISO-certifiering innebär att man arbetar på ett strukturerat sätt inom t ex miljö och kvalitet. ISO-kraven anger vad som krävs och företaget definierar sedan själv hur man ska arbeta för att nå upp till dessa grundkrav och även utvecklas vidare. Var sjätte månad görs en revision av hur väl företaget tillämpar sina egna instruktioner och policies.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062