23948sdkhjf

Varsel på shoppingfärja

Färjan Mr Shoppy som går mellan norska Sarpsborg och Kålvik utanför Strömstad varslar samtliga anställda om uppsägning. Det rapporterar Radio Väst.
Varslet rör 25 heltidsanställda men enligt vd Mats Idbratt så är den egentliga siffran omkring 40 då flera redan har slutat och flera skulle börja arbeta under högsäsongen. Mr Shoppy har legat still sedan i början av mars på grund av en utdragen konflikt med norska tullen. Myndigheten vill se ett förbud mot taxfreeförsäljning av alkohol och tobak ombord på färjan.

Mr Shoppys vd Mats Idbratt säger till Sveriges Radio Väst att de för en dialog med tullen, men att det ser ut som om det kommer ta lång tid innan de ser en lösning. Han säger att det är deras ambition att komma igång igen med samma tur, men så länge de inte har fått något datum från norska tullverket om när beslut i frågan kommer så var det oundvikligt att säga upp all personal.

Mr Shoppy ägs av detaljhandelsbolaget Orvelin Group AB i Strömstad som hade omkring 100 anställda och omsatte 275 miljoner kronor 2004.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062