23948sdkhjf

Ny topp i Transport

Transports förbundsråd har idag valt ny ledning. Lars Lindgren är förbundets nye ordförande och Tommy Wreeth blir snart förbundets förste vice.
Lars Lindgren är 51 år och började sin fackliga bana som utlandschaufför hos Helsingborgs fjärrtransport. Han har bland annat varit lokalombudsman i Helsingborg och sedan 2001 förbundets internationella sekreterare.

- Att möta tider av finanskris och varsel är en stor utmaning för varje förbund. Jag tänker ta mig an det här uppdraget med den ödmjukhet och respekt som det kräver, säger Lars Lindgren.

Transport är facket som alltid gått sina egna vägar och haft medlemmarnas bästa för ögonen, påpekar han och fortsätter:

- Vi väljer inte konflikt utan kommer söka samförstånd även i framtiden. Men om striden tvingas på oss, tvekar vi inte att ta den.

Tommy Wreeth är 43 år och har bakgrund som terminalarbetare. Han började jobba på ASG 1987 och engagerade sig fackligt. 1990 blev han förhandlingsombud, och sedan har han varit lokalombudsman i flera avdelningar. 2003 kom Tommy Wreeth till förbundskontoret, där han är förhandlingsombudsman med ansvar för Transportavtalet.

- Jag är oerhört stolt och tacksam för förtroendet, säger Tommy Wreeth.

Bakgrunden är att förbundsordförande Per Winberg avgick i september 2008, och förste vice Clas Linder då utsågs till tillförordnad ordförande. Lars Lindgren inträder nu som ordförande, Linder återgår till sin kongressvalda post som förste vice ordförande fram till sista maj, varefter han (enligt tidigare plan) går i pension och Tommy Wreeth formellt tillträder på den posten.

I Verkställande utskottet ingår sedan tidigare Sten-Ove Niklasson och Martin Viredius.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078