23948sdkhjf

Vem är Sveriges bästa bussförare?

Nu drar årets upplaga av Bussförar-SM igång. Segraren koras den 2 oktober. Här kan du läsa mer om tävlingen och vad du ska göra för att vara med och tävla om titeln.
Nu drar tävlingen Bussförar-SM igång där branschen ska kora Sveriges bästa bussförare 2009. Bussförar-SM fokuserar på hela den kompetens som en bussförare behöver ha, från att bemöta olika kundgrupper och att framföra bussen på ett säkert och miljöanpassat sätt till att kunna ta hand om resenärer på ett professionellt och serviceinriktat sätt. Det gäller också att som bussförare kunna ta hand om resenärer som till exempel drabbas av akuta sjukdomstillstånd.
Så här går tävlingen till:?1. De som vill vara med och tävla om titeln, anmäler sig till Bussförar-SM 2009 på www.bussforar-sm.se. När man anmäler sig, består det första provet av ett internetbaserat teoriprov som finns på hemsidan. Det internetbaserade teoriprovet består av 21 frågor, varav två är beskrivande, och som mäter förarnas teoretiska kunskaper. Sista datum för att göra detta inledande teoriprov är den 5 juni.
2. De bussförare med de 20 bästa resultaten från det internetbaserade teoriprovet, går vidare till finalen som genomförs den 5 september på Trafikcenter i Kumla. Finalen innehåller ytterligare ett teoriprov samt ett körprov. Teoriprovet består av 60 frågor och körprovet består av manöverprov, sparsam körning och halkkörning.
3. De tre bästa från finalpasset bjuds in till Bussbranschens Riksförbunds, BRs, stora årsstämma den 2 oktober. Där blir det stor och pampig prisutdelning och det är först då som det avslöjas vem som vinner och därmed kan kalla sig Sveriges Bästa Bussförare 2009 och vilka som blir tvåa och trea!

Mer information om tävlingen, kontaktpersoner med mera finns på Bussförar-SMs egna hemsida, www.bussforar-sm.se. I slutet av april skickas också en folder ut, Vem är Sveriges bästa bussförare , till landets samtliga bussföretag med all information om tävlingen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078