23948sdkhjf

Vem är Sveriges bästa bussförare 2009?

Nu har startskottet gått för Bussförar-SM 2009. Vem som tar hem priset i år och kan titulera sig Sveriges bästa bussförare avslöjas den 2 oktober då Bussbranschens Riksförbund har sin årsstämma.
Bussförar-SM fokuserar på hela den kompetens som en bussförare behöver ha, från att bemöta olika kundgrupper och att framföra bussen på ett säkert och miljöanpassat sätt till att kunna ta hand om resenärer på ett professionellt och serviceinriktat sätt. En duktig förare ska också ha kompetensen att kunna ta hand om resenärer som till exempel drabbas av akuta sjukdomstillstånd.
Så här går tävlingen till:
1. De som vill vara med och tävla om titeln, anmäler sig till Bussförar-SM 2009 på www.bussforar-sm.se. När man anmäler sig, består det första provet av ett internetbaserat teoriprov som finns på hemsidan. Det internetbaserade teoriprovet består av 20 frågor, varav minst en är beskrivande, som mäter förarnas teoretiska kunskaper. Sista datum för att göra detta inledande teoriprov är den 5 juni.
2. De bussförare med de 20 bästa resultaten från det internetbaserade teoriprovet, går vidare till finalen som genomförs den 5 september på Trafikcenter i Kumla. Finalen innehåller ytterligare ett teoriprov samt ett körprov. Teoriprovet består av 60 frågor och körprovet omfattar manöverprov, sparsam körning och halkkörning.
3. De tre bästa från finalpasset bjuds in till Bussbranschens Riksförbunds, BRs, stora årsstämma den 2 oktober. Där blir det stor och pampig prisutdelning och det är först då som det avslöjas vem som vinner och därmed kan kalla sig Sveriges bästa bussförare 2009 och vilka som blir tvåa och trea!
- Förra årets Bussförar-SM blev mycket uppmärksammat i media och vår omvärld, vilket sätter ljuset på den viktiga roll som bussförarna spelar för kollektivtrafiken. Från branschens sida vill vi premiera och visa upp våra duktiga förare så att fler lockas till yrket. Evenemanget Bussförare-SM är en viktig del i det arbetet. Vi hoppas att många av våra medlemsföretag tar tillfället i akt och anmäler sina medarbetare till årets Bussförar-SM, säger Anna Grönlund, förbundsdirektör på Svenska Bussbranschens Riksförbund.

Tävlingen arrangeras gemensamt av Bussbranschens riksförbund och tidningarna TRAFIKFORUM och RESFORUM. Samarbetspartner är Trafikcenter i Kumla.

Mer information om tävlingen finns på Bussförar-SMs egen hemsida, www.bussforar-sm.se . Kontaktpersoner: Anna Grönlund, förbundsdirektör BR, tel. 08 - 442 72 75, 073-648 72 02, Carin Wikström, projektledare, RESFORUM ochTRAFIKFORUM, tel 08-522 253 04 eller Hans Grindal, RESFORUM ochTRAFIKFORUM, tel. 08- 670 41 72.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078