23948sdkhjf

Svenska EA Bussar säljs

Gunnar Jansson säljer sitt företag EA Bussar AB i Hjo till branschkollegan KarlssonGruppen i Vetlanda.
Gunnar Jansson har sålt bussar i över 25 år. Han minskar nu sitt engagemang i EA Bussar då han sålt företaget till KarlssonGruppen i Vetlanda. EA Bussar importerar bussar från TS Fahrzeugtechnik i Tyskland och AS Domzale i Slovenien. Bussarna är framför allt mini- och midbussar med nio till 35 platser och de byggs enligt kundens önskemål. Omsättningen 2008 var drygt 25 miljoner kronor.
KarlssonGruppen handlar idag, genom dotterbolaget Wetlandia, med begagnade bussar och har tidigare haft agenturer för bussar från Setra och Hino.
- Vi kommer att se en ökad efterfrågan på den typen av mindre bussar som EA Bussar säljer och vill nu återigen etablera oss som återförsäljare, säger KarlssonGruppens koncernchef Ulf Jansson.
EA Bussar verkstad i Hjo kommer också senare att flyttas till Vetlanda.
- Jag är mycket nöjd med överlåtelsen av min verksamhet till KarlssonGruppen, säger Gunnar Jansson som i och med försäljningen lämnar vd-posten men kommer att kvarstanna en tid framöver för att succesivt lämna över till ny personal.
KarlssonGruppen grundades 1923 och är en grupp med företag inom fordon och transport. Wetlandia har verkstäder i Vetlanda och Malmö för service och reparationer av bussar men även för ombyggnation av bussar. Man säljer även begagnade bussar och reservdelar. Omsättningen 2008 var närmare 59 miljoner kronor och man har 50 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094