23948sdkhjf

Det blir nytt kryssningsrekord

Trots lågkonjunktur väntas en rekordsäsong för kryssningstrafiken till Stockholm. 300 fartyg och 400 000 passagerare väntas.
Stockholm är den bästa destinationen i Europa. I en europeisk kryssningsundersökning från 2008, European Cruise Sector Survey Project 2008, utsågs Stockholm som helhet till den bästa kryssningsdestinationen i Europa och med högst betyg av de deltagande skandinaviska städerna. Stockholm överträffade också förväntningarna och är den stad passagerarna helst återvänder till och helst rekommenderar sina vänner och bekanta.
Av de drygt 300 fartyg som förväntas anlöpa hamnarna i Stockholm från maj till och med september i år beräknas 38 vara såkallade turnarounds, det vill säga turer som avslutas eller påbörjas i Stockholm. Under 2008 hade Stockholm 28 turnarounds. De är extra värdefulla eftersom många passagerare passar på att stanna några extra dagar i staden. En destination som är attraktiv, hög hotellstandard och goda flygförbindelserna från Europa och USA har gjort Stockholm attraktivt för turnarounds och responsen från passagerarna är positiv. I Princess Cruises Shorex Passenger Survey 2008 rankades Stockholm som den bästa turnaroundhamnen i världen efter Whittier i Alaska.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078