23948sdkhjf

Swebus Express kommenterar Lundin

Swebus Express är positiva till förslaget om avreglerad kollektivtrafik som lagts fram av regeringens särskilde utredare Ulf Lundin. Redan nu blir deras trafik utökad.
Regeringens utredare Ulf Lundin presenterade 5 maj ett delbetänkande om hur kollektivtrafiken kan öppnas för konkurrens för att resenärerna på ett bättre sätt ska kunna påverka utbudet. Samtidigt berättar Västtrafik att man inte kommer att utnyttja sin monopolställning för att stoppa expressbussar. Det här är två viktiga steg för ett ökat kollektivt resande i Sverige och redan nu kan Swebus Express presentera nya turer som en följd av avregleringen, uppger bussbolaget.

– Vi är positiva till förslag som öppnar upp för mer kollektivtrafik på det här sättet. Redan nu kan vi utlova fler turer mellan Göteborg och Falun, i samband med att Västtrafik lovar att inte utnyttja möjligheten att stoppa våra bussar utan låter oss stanna var vi vill i Västra Götalands-regionen för att ta upp och släppa av passagerare. Även från Skånetrafiken hörs positiva tongångar och fler huvudmän kommer säkert att tillåta att vi utökar våra turer och stannar på fler platser, säger Joakim Palmkvist , vd på Sveriges största expressbussbolag, Swebus Express.

De nya turerna på linje 800 kommer att gå dagligen från och med den 15 juni. Turerna som går två gånger dagligen åt respektive håll avgår kl 07.55 och kl 12.05 från Göteborg och kl. 08.40 och kl 12.50 från Falun.

Fakta/Swebus Express nya turer i Västsverige
Bussarna stannar på följande hållplatser:
Göteborg
Trollhättan
Vänersborg
Brålanda
Mellerud
Åmål
Säffle
Karlstad
Filipstad
Hällefors
Hjulsjö
Kopparberg
Grängesberg
Ludvika
Borlänge
Falun
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079